Narrativ ledelse

Forandring gennem spørgsmål og fortællinger

Hvad synes læserne

Læs mere om hvad læserne synes om Narrativ ledelse med citater fra en afdelingsleder, en forsker, en anmelder og en medarbejder.

Inspiration til brug af metaforer

“Som afdelingsleder i SEGES er jeg i gang med en diplomlederuddannelse. I den forbindelse er jeg faldet over bogen Narrativ ledelse og fandt den meget anvendelig. Den sammenkæder de ofte meget forskellige teorier der knytter sig uddannelsen. Bogen giver inspiration til at omsætte teorierne til praktiske øvelser til møder, MUS, innovationsprojekter og håndtering af evaluering og kritik. 

Jeg er blevet inspireret til at styrke den narrative tilgang i mit arbejde ved bogstaveligt talt at sætte billeder på forskellige problemstillinger. Eksempelvis har jeg brugt et cirkus som illustration af alle de forskellige opgaver der skal løses for at en forestilling kan lykkes. Teltet skal sættes op, der skal sælges billetter, dyrene skal have mad osv. En rigtig god indledning til at få en god dialog om vigtigheden af alle de forskellige opgaver i vores egen afdeling. Vi kan kun lykkes som et team. Jeg er også begyndt at arbejde med de dominerende fortællinger i afdelingen for at få drejet fokus i den mest hensigtsmæssige retning.

Helt klart en bog der kan anbefales for alle der skal i gang med en lederuddannelse – eller vil videreudvikle sig som personaleleder.”

Hanne Molbo Damm, Afdelingsleder SEGES,  (Videncentret for Landbrug og Videncenter for Svineproduktion), maj 2015

Stor inspiration til aktionsforskeren 

“Jeg har med glæde og spænding set frem til forsommerens udgivelse af denne vigtige bog. Den er blandt de første, med titlen “Narrativ ledelse”. Bogen sætter fokus på styrken og gennemslagskraften ved den narrative metode og forholdemåde ift. at bedrive medrivende, vedkommende og motiverende ledelse på det moderne arbejdsmarked. Bogen er velskrevet og giver et godt overblik over metoder og værktøjer til at arbejde med den narrative metode. Den kan især bruges af praktikere. Som aktionsforsker er det ligeledes en rigtig spændende inspirationskilde. Jeg spår mange opslag til de mange overstregninger, jeg har lavet i den i min gennemlæsning”

Camilla Valbak-Andersen, Ph.D. Studerende, Center for dialog og Organisation, Institut for kommunikation, Aalborg Universitet, september 2013

Fokus på ledelse af mennesker

“De tre forfattere formår at sætte fokus på ledelse af mennesker ved at udvikle, anerkende, skabe samarbejde og innovation. Målgruppen for bogen er deltagere i efteruddannelse indenfor ledelse og til nye ledere, der endnu ikke har haft mulighed for at reflektere over sprogets muligheder”.

Anbefalet i Berlingske Business – Ledelse, august 2013

Ledelse foregår også i de små situationer

“Narrativ Ledelse er en fantastisk god og inspirerende bog om ledelse i hverdagen. Den er henvendt til personaleledere, men den er bestemt også læseværdig for undervisere, forskere og konsulenter med udfordringer af ledelsesmæssig karakter, uden formelt ledelsesansvar. 

Bogens styrke er alle de gode øvelser og uddybende eksempler. På den måde er bogen selv en fortælling, med anvisninger til hvordan man kan lede og skabe forandringer ud fra hverdagens små situationer. Det kan være lige fra brok til nye ideer. Den kommer også med anvisninger til hvordan narrativitet kan understøtte arbejdet i workshops, i tværfaglige grupper, i innovative og kreative processer. Det gør den umiddelbart anvendelig og man får lyst til at afprøve værktøjerne. Narrativ ledelse ser jeg også som en metode, der kan hjælpe akademikeren og projektlederen med at skabe sit eget ledelsesrum i hverdagen.”

Susanne Hvidtfelt, Studielektor, Roskilde Universitet